Veluwse Eend Canature

Veluwse Eend Canature

Door: Cees Goettsch

De zoektocht van Driessen Food naar producten om uw gasten te verwennen leidt vaak over de hele wereld. Maar niet alleen wat van ver komt is lekker. Ditmaal vonden zij een vergeten product in eigen land. De Veluwse eend Canature, mals mager en geweldig van smaak.

zie het gepubliceerde artikel: Driessen Food-Canature

Driessen Food is een totaal versleverancier voor de gastronomie. De oorsprong van het bedrijf ligt in het wild en gevogelte. Inmiddels bestaat het assortiment uit vis, vlees, vleeswaren, wild, AGF, zuivelproducten en natuurlijk gevogelte. Veluwse Eend Canature bijvoorbeeld, een dier dat van oudsher veel op de Veluwe worden gehouden. Met het dichten van de Afsluitdijk in de 20er jaren van de vorige eeuw gingen er in de visserij veel arbeidsplaatsen verloren. Om dit op te vangen, werd er overgeschakeld naar de eendenhouderij. Hier is in de loop der jaren een enorme expertise opgebouwd. Dit wordt vertaald in een schone sector die op diervriendelijke wijze produceert en een zeer smaakvol product aflevert met brede gebruiksmogelijkheden, zoals ‘de Veluwse eend Canature’.

Totaal gecontroleerde productie
De Veluwse eend Canature wordt geproduceerd door de fa. Tomassen Duckto B.V. te Ermelo. Een bedrijf dat zich in de loop der jaren heeft toegelegd op de productie van eenden voor de gastronomie. De totale productieketen is in eigen beheer en het hoogwaardige proces tot verwerking daarnaast zorgt voor een eindproduct van bijzonder hoge kwaliteit. Dit betekent onder andere dat van elke Veluwse Eend de afkomst en de productieomstandigheden volledig bekend zijn. Dat de moedereenden in eigen beheer worden grootgebracht en gehouden en de eieren in eigen de broederij worden uitgebroed. Vervolgens worden de dieren ondergebracht bij aangesloten eendenhouders die conform de strenge kwaliteitseisen van de fa. Tomassen Duckto B.V.werken. De dieren krijgen gecontroleerd voedsel dat speciaal voor de Veluwse Eend wordt geproduceerd. Als de dieren slachtrijp zijn worden ze in de eigen slachterij verwerkt. Deze moderne slachterij voldoet aan de eisen die worden gesteld volgens HACCP-BRC.

Kwaliteit en duurzaamheid
De eenden groeien op in ruime en lichte diervriendelijke stallen, leven op stro en worden verzorgd door zeer deskundige, je zou kunnen zeggen gepassioneerde boeren. Het resultaat is dat er onder de Veluwse Eenden nauwelijks ziekten voorkomen, in tegenstelling tot dieren die in de buitenlucht worden gehouden. De dieren hebben de gehele dag beschikking over vers water en voer. De voeding bestaat voor een belangrijk deel uit graan, is volledig plantaardig, vrij van medicijnen en antibiotica. Detail hierbij is dat het stro voor de stallen wordt gehaald uit de aangrenzende Flevopolder. Na het ruimen van de stallen gaat de mest met stro weer terug naar onder andere diezelfde polder om daar als een natuurlijke bodemverbeteraar te dienen.

Ready4fresh
Van oudsher staat Driessen Food bekend om de kwalitatief hoogwaardige producten. Ready4fresh is sinds 2009 de naam waaronder dit assortiment wordt gevoerd. De strenge inkoopcriteria, leveranciersselectie, constante productcontrole alsmede het verwerken van producten door eigen vakspecialisten, zijn voor u als horecaondernemer de waarborg voor constante kwaliteit. Het assortiment is afgestemd op de doelgroep gastronomie, waarbij trends worden gevolgd maar kwaliteit altijd voorop staat.
Zoals de Veluwse Eend Canature. Een product dat een waardevolle bijdrage levert aan het toch al zeer complete assortiment van Driessen Food. Het assortiment Veluwse Eend Canature bestaat uit verse filet, bouten en hele eend maar ook levers en tongetjes zijn verkrijgbaar. De ambachtelijke confit de canard is ook van Veluwse Eend. Vanaf april 2010 zullen hieraan meerdere nieuwe ‘Ready4use’ producten van Veluwse Eend Canature worden toegevoegd.

Driessen Food
De roots van Driessen Food gaan terug tot circa 1900, toen de toenmalige generatie Driessen een poeliersbedrijf begon in Zeist. Vandaag de dag geldt Driessen Food als allround leverancier van hoogwaardige versproducten voor de gastronomie. De rode draad is de geborgde kwaliteit, de klantgerichte service en de sterk gegroeide aandacht voor duurzaamheid, voor het verhaal achter het product, de herkomst en productiewijze. Dit alles op het fundament van betrokken vakmanschap en de persoonlijke charmes van een authentiek familiebedrijf. Meer over Driessen Food: www.driessenfood.nl

Dit bericht is geplaatst in Advertorials. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.