Van valentijnsalade tot spruitjesschotel

Kwalitatief hoogstaande verse producten, een breed assortiment en een gemotiveerd team van medewerkers: dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor het succes van Meuleman Groente Fruit en Primeurs.

In Beverwijk ligt aan de Plantage een winkelcentrum dat in de volksmond ‘De Goudkust’ wordt genoemd.

Niet zomaar: de versspeciaalzaken die hier zijn gevestigd zijn van een uitzonderlijk kwalitatief hoog niveau. Frank Meuleman past hier als gespecialiseerde groenteman uitstekend tussen. ,,Zelf ben ik een enthousiaste hobbykok en merk dat je daardoor een soort vraagbaak bent en veel kunt delen met je klanten.” Behalve een geweldige presentatie van alle producten, zijn er in de winkel fraaie filmpjes te zien over bijvoorbeeld de bereiding van de zelfgemaakte erwtensoep. Als je naar woorden zoekt om deze winkel te omschrijven, kom je al gauw uit op: watertanden, culinair, creatief en waanzinnig lekker.

Zie de geplaatste advertorial: EPOS-Meuleman

Gemaksspecialist

,,De consument wil lekker eten maar niet lang in de keuken staan. Daar spelen wij op diverse manieren op in,” zegt Frank Meuleman. Absoluut de beste willen zijn is hierbij altijd hun uitgangspunt. Dat blijkt: ,,Tijdens een vakwedstrijd stuurden we een Valentijnsalade in met als basis bleekselderij, appel, rode paprika en granaatappelpitjes. Een beetje tot onze verbazing haalden we de eerste prijs en ondanks de naam verkopen we hem het hele jaar door.”

Epos

,,Neem nu een product als rode kool. Dit wordt niet zoveel meer gegeten: te bewerkelijk en het geeft veel vuil in de keuken. Sinds wij het kant-en-klaar in diverse variaties aanbieden, loopt het als een trein. Deze trend is natuurlijk al lang aan de gang, niets nieuws. Maar het is de kwaliteit waarmee wij ons weten te onderscheiden. Dit geldt ook voor onze kant-en-klaar maaltijden, waarvoor veel ideeën worden aangeleverd door Epos. Bijvoorbeeld de ‘Spruitjesschotel’, met gerookte oranje en gele winterpeen. De peen wordt gekookt in bouillon met rookaroma van Epos. De schotel wordt afgegarneerd met Epos kaasroomsaus. Op deze wijze maak je een vegetarische schotel, maar wel met een traditionele rooksmaak. Alle maaltijden worden dagelijks vers gemaakt en direct na bereiding teruggekoeld in een chiller. Binnen anderhalf uur terugkoelen naar 2 graden zorgt voor een beter houdbaar product en een veel stabielere kleur op je groenten.”

Vergeten groenten

,,Er wordt bij ons in de winkel veel over eten gesproken, daarom is het belangrijk deskundige medewerkers te hebben,” vervolgt Frank Meuleman. ,,Mijn vader verkocht al groenten als pastinaak, destijds vooral aan de Engelse werknemers van Hoogovens. Daar is de basis gelegd voor de specialiteiten waarvoor klanten van verre naar ons toekomen. Een lekker duin-aardappeltje, zo van de zandgrond. Of Bloemendaalse gele kool, die vorige eeuw veel werd geteeld op de geestgronden van Kennemerland. Rode boerenkool, zwarte kool (Cavolo Nero), snijbiet rood en geel; te veel om op te noemen. Meer dan voldoende om in alle seizoenen van die lekkere, gekke, vergeten smaken te presenteren. Een maal per maand staat er bij ons voor de deur een chef-kok van een lokaal restaurant te koken. Zo laten we onze klanten zien wat ze zo al met die seizoensproducten kunnen doen.”

Leuke gekke dingen

,,Schnitzels van knolselderij: een idee dat zomaar in me opkwam,” vertelt Frank. ,,Ik ben wat gaan experimenteren en heb advies gevraagd bij Epos. Zo ontstond een heel nieuw product. Hoe je het maakt? Schil de knolselderij, kook hem in bouillon van Epos en snijdt hem in plakken van ongeveer één centimeter. Dep deze plakken droog en haal ze door het doorhaalwit. Dan paneren met Coteletto paneermix van Epos. Vanuit dezelfde basis maken we nu ook een heerlijke knolselderijsoep met cantharellen, oude kaas en walnoten.”

Dit bericht is geplaatst in Advertorials. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.